Resultater og observationer fra Naturistkonference 2012

Af: Jens Rasmussen, formand Danske Naturister
 

Det er med stor glæde, jeg ser tilbage på en vellykket konference. Der var et flot fremmøde, som også omfattede talere udefra.

For det første var International Naturist Federation (INF) repræsenteret. En naturlig følge af den aktive rolle vi i Danske Naturister har taget. Mick Ayers (INFs Vicepræsident) talte om de meget forskellige situationer i medlemslandene. I mit stille sind kunne jeg glæde mig over, at Danmark er i en ret gunstig situation. På trods af de seneste års tiltagende bornerthed og afstandtagen fra det frisind, der i 70′erne gjorde os verdensberømte.

Naturisten Federatie Nederland (NFN) var også repræsenteret. Igen en følge af det besøg, vi aflagde i Holland for et års tid siden. Henk Jan Kamerbeek (NFNs direktør) holdt en veloplagt præsentation, hvor han fortalte om baggrunden for deres succes. Den skal bl.a. findes i en kommerciel og udogmatisk tilgang til markedsføring. Og hertil en professionel organisation med ansatte – et eksempel vi i Danske Naturister har fulgt, omend vi kun er ved begyndelsen. Henk Jan havde et fint billede med et slot, som man må bevæge sig ud af, hvis man skal i kontakt med den øvrige verden.

Campingrådet kom også til orde > > , og heldigvis var ledelsen fra vigtige danske naturistcampingpladser til stede, og jeg er ikke i tvivl om, at der blev drøftet spændende planer i pauserne og om aftenen efter selve konferencen.

Friluftsrådet, som Danske Naturister længe har været medlem af, var også inviteret og kom med en meget imødekommende og interessant præsentation: de er yderst lydhøre, så det er bare op til os at komme med bud på, hvordan man også kan have gavn af friluftslivet uden tøj på. Der blev anvist, hvordan man kan engagere sig lokalt i en af de 23 lokale kredse.

  

Formiddagens konklusion var bestemt, at vi fik vist os som en levende organisation over for Friluftsrådet og Campingrådet.

I pauserne kom Søren, fundraiser for Danske Naturister, med en opfordring: I forlængelse af, at SKAT har godkendt vores ansøgning om at blive accepteret som gaveberettiget i h.t. ligningslovens § 8A, er det nu muligt at give foreningen en gave. Opfordringen lød på enten et kontant beløb eller en årligt tilbagevendende overførsel. Mange tog i dagens løb imod denne opfordring og donerede beløb af forskellig størrelse. Det er antal gavegivere, der er vigtigt, og beløbets størrelse er mindre vigtigt. Dog skal der helst være dækning for hvad det koster at bogføre beløbet… Vi takker mange gange for de modtagne gaver!

Om eftermiddagen, efter en yderst lækker frokost fra den righoldige buffet, vistes filmen “My daughter the teenage nudist“. Herefter overtog Kim Bindesbøll (tidligere formand for DN land, nu formand for DN Nord) podiet og gulvet med en provokerende og nytænkende tilgang til det begreb, vi bærer i vores navn: naturisme. Pointerne var især: er det virkelig en “isme”? Hvor farlig er nøgenhed? Langt de fleste naturister kalder sig ikke naturister. I dag definerer man sig selv gennem hvad man gør, ikke hvad man er, og de faste etiketter har derfor mistet betydning.

Efter dette tankevækkende indlæg var det tid til at engagere deltagerne mere direkte. Dette skete via et gruppearbejde, hvor syv temaer var lagt op, med tilhørende spørgsmål. De mange tanker kan ses i detaljer på dette link > >  hvor budskaberne fra plancherne er noteret.

Der kom mange idéer frem, herunder:
Camping:
Dannelse af netværk mellem DN-campingpladser
Møde mellem alle danske naturistcampingpladser (en campingplads kan stå som indbyder)
Naturistafsnit på konventionelle campingpladser (Campingrådet er positivt stemt)
Mulighed for at pladserne bliver certificeret i forhold til INF. Danske Naturister kunne skrive rundt til campingpladserne og foreslå, at de blev det.
Friluft:
Naturiststier tæt på storbyerne
Nøgenstrande ved storbyer
Generelt:
Befolkningsundersøgelse om erfaringer med naturisme og holdninger til nøgenhed og naturisme
Diskussion af naturisme-begrebet (men lad ikke diskussionen af et enkelt ord fylde for meget)
Udbredelse af kendskab til naturisme/nøgenhed via video på nettet fx Vimeo/YouTube.

Næste konference?
Endnu har vi ikke planlagt en konference, men med en velorganiseret, velbesøgt og inspirerende konference i bakspejlet kunne det jo være oplagt at overveje endnu en konference i 2014. Overordnet kunne det være en konference, hvor vi brugte formiddag til at fortælle om tre cases, hvor vi har gjort noget nyt der er lykkedes og gerne sammen med en ekstern partner, således at både Danske Naturister og den eksterne partner fortæller om projektet. Eftermiddagen kunne dreje sig om de nye initiativer, vi gerne vil udvikle.

En afsluttende kommentar – måske din?
Udviklingen afhænger i høj grad af dig som medlem. Både aktiv indsats og økonomisk støtte er afgørende for at nærme os målet om “20 i 20″, og konferencen har i min optik været et startskud.
Det er stadig muligt at kommentere på den blog, der blev oprettet til konferencen:
http://blog.naturister.dk/direkte-blog-fra-naturistkonference-27-oktober-2012/

Med venlig hilsen
Jens Rasmussen
jra@naturister.dk 

Om Danske Naturister

Danske Naturister er Danmarks største naturistforening med omkring 1200 medlemmer. Foreningens hjemmeside er www.naturister.dk hvor alle kan finde uddybende information om naturisme og foreningens aktiviteter
Dette indlæg blev udgivet i Om naturisme. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>