Opråb! Nøgen Ungdom…

Af: Maria Kvist og Uffe Lindberg.

 

 

Pænt goddag. Vi hedder Maria og Uffe, og vi vil gerne smide tøjet og præsentere os selv. Og så vil vi gerne præsentere dig for en god idé.

Vi har begge oplevet, at når vi fortæller folk at vi er medlem af foreningen Danske Naturister, møder vi oftest én af følgende to reaktioner; “Jamen, er det ikke det der med gamle nøgne mennesker på camping?” eller “Jamen, du er da ikke ligefrem en vandhund?”
Og vi er helt sikkert ikke de eneste unge, der møder de reaktioner, når vi endelig springer ud og fortæller det? Tiden går, og man bliver vant til det, men efterhånden har vi fået lyst til at gøre op med de forestillinger, at vand og camping og en ældre aldersgruppe er lig med naturisme, for det er absolut ikke hele sandheden! Ikke for os, i hvert fald.

Sådan som vi ser det, er mange flere situationer forbundet med nøgenheden. Traditionelt set kalder vi det bare ikke naturisme; heller ikke når vi ligger halvnøgne, kun iført trusser, i vores egen afskærmede have, eller går nøgne rundt for åbne vinduer efter et bad, bare fordi det er en lækker følelse at lufttørre. Eller når vi føler lysten til at smide tøjet en varm sommerdag. Det kaldes ikke naturisme, og det er ikke noget folk taler om. De gør det bare. Men vi vil gerne tale om det.

Desværre er det ikke nemt at overbevise andre om at naturisme er andet end vand og camping, for det fylder forholdsmæssigt meget i folks bevidsthed – både hos naturister og ikke-naturister. Det får sådan en som Maria, der ikke kan lide vand til at blive hjemme, og det får sådan en som Uffe, der ikke gider campere til at holde sig til sin egen altan eller stue. Derfor har vi faktisk ikke andet “naturist-netværk” end de tre-seks mennesker vi har lært at kende på nettet.

Det, vi nu mener, vi har brug for, er at overbevise unge mennesker – naturister såvel som ikke-naturister – om, at naturisme er et lidt støvet og stillestående begreb, men at nøgenheden kan eksistere og blomstre på så mange andre måder. Det er et spørgsmål om modet til at tænke lidt skævt. For vi kan jo alle lide at være nøgne… Nej, lad os omformulere, Vi ELSKER at være nøgne – unge som gamle. Og hvis det er det, vi har lyst til, kan vi så ikke være det uanset hvilken aktivitet vi samles om? Og behøver der overhovedet være en specifik aktivitet? Vi skal være kreative og tænke frit fra leveren, for så længe aktiviteten i sig selv ikke fordrer nøgenheden, kan vi jo lave hvad som helst.

Vi kan allerede nu afsløre, at vi arbejder ganske målrettet på at gøre det muligt for os unge at mødes en weekend til sommer for at diskutere naturismen; og måske i virkeligheden sætte begrebet på spil. Og de helt konkrete mål er dels at få skabt et styrket netværk blandt unge, Danske Unge Naturister (DUN), og at få formuleret en række realiserbare ideer til aktiviteter, happenings, informationsdeling, og hvad der ellers skal til. Alt dette til gavn for foreningen, men især til gavn for den nøgne ungdom. Der kommer mere specifik info, så snart det er på plads, men vi vil bare(!) på det nøgneste opfordre dig, unge mednaturist, til at deltage – både til arrangementet til sommer OG i debatten i det hele taget!

Lad os sammen få DUN op at køre igen, lad os blive almindeligt kendte for noget positivt hos unge danske, og lad os med debat og kreativitet sætte skub i det nøgne samvær.

Uffe

Maria

Om Danske Naturister

Danske Naturister er Danmarks største naturistforening med omkring 1200 medlemmer. Foreningens hjemmeside er www.naturister.dk hvor alle kan finde uddybende information om naturisme og foreningens aktiviteter
Dette indlæg blev udgivet i Om naturisme. Bogmærk permalinket.

4 kommentarer til Opråb! Nøgen Ungdom…

 1. Carsten Alberg skriver:

  Har lyst til at sige noget positivt og give begejstret feed back på Jeres tanke om alles kærlighed til at være nøgen (jeg og min kæreste ved det er dejligt og vi ved jo – ikke at være alene derom) så tryk den af og find energien på at blive nogle flere.

 2. Anders Riber skriver:

  SÅ fedt. Jeg er mega klar.

  Viva la revolución!

 3. Søren W. Brandt skriver:

  Selv om jeg kun har få måneder tilbage som ung naturist (blir 50 til efteråret) Vil jeg alligevel tillade mig at ønske det fine initiativ velkomment. Jeg har selv nydt at smide tøjet ved en hver given lejlighed -dvs. primært når jeg har været hjemme og temperaturen er til det, men selvfølgelig også ude når tid og sted indbyder – og derfor altid betegnet mig selv som naturist. Men jeg har aldrig dyrket naturisme under de forhold som gives under Naturistforeningen og har heller ikke følt mig tiltrukket af de campingpladser hvor nøgenhed er mulige på. Men Naturist, det er jeg og det er altså fedt at mærke at det ikke er alle unge idag, der er fuldstændig kropsforskrækkede. Lad os arbejde for at vi igen, som i 70′erne og starten af 80′erne, kan opleve halv og helnøgne kroppe på de almindelige danske badestrande. :-)

 4. Kasper skriver:

  Lige et spørgmål er hjemmesiden DUN nede i øjeblikket synes ikke der sker så meget – og i såfald hvor finder man så andre ligesindede unge?

  Mvh Kasper

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>