Nyt fra formanden, marts 2014

AarsmødeplakatLidt om foreningen her og nu -
som optakt til Årsmøde & GF 28.-30. marts

Indslag i DR2 Dagen
Fredag den 21. februar medvirkede jeg i DR2 Dagen.
Indslaget handlede om, hvordan der rundt om i verdes ses på nøgenhed. Befolkningers og myndigheders syn på den nøgne krop varierer, og et blandt mange spørgsmål er, om vi i den vestlige verden (eller måske nærmere Nordeuropa) er væsentligt mere frisindede end andre?
På forhånd havde jeg haft lejlighed til at drøfte indslagets vinkel, og det var nok en stor fordel: de oplagte spørgsmål var i udgangspunktet termerne nudist/naturist og om der var mange fordomme. Begge disse spørgsmål ligger ret langt nede på min liste over interessante emner ved naturisme. Som ikke er en -isme!
Hver gang jeg har været i radio eller tv har jeg haft et ydmygt men optimistisk håb om, at det ville generere en række nye medlemmer. Det kan også tænkes, at det sker på længere sigt. Men opmærksomhed er ikke nok, der skal også opfordres til handling. Derfor er det mit håb, at flertallet af medlemmerne finder det vigtigt at dele gode nyheder fra vores forening på bl.a. de sociale medier, de færdes. Så hvis du bruger Facebook, håber jeg meget på, at du vil dele og synes om, når der er gode opslag. Bruger du Twitter, kan du også nemt dele nyheder. Men vigtigst: få en god snak med venner og/eller familie om synet på nøgenhed.
Jeg er klar over, at nogle i kraft af deres job ikke ønsker at der forefindes nøgenbilleder af dem på nettet. Det har jeg forståelse for. Men en massiv fornægtelse af, at man er med i en forening med nogle værdier – det har jeg svært ved at acceptere. Alle behøver ikke være til stede i medierne, men jeg ser et stort behov for, at vores forening opnår en væsentlig større synlighed.

Aftale med DNU om samarbejde
Som du kan læse i denne måneds nyhedsbrev, har vi indgået aftale med Dansk Naturist Union. Gode kræfter i bestyrelsen har muliggjort dette. Det glæder mig, at denne milepæl i dansk naturisme er nået. Og det bliver spændende at se, hvordan udviklingen bliver fremover. Læs om og se aftalen her > > >

Årsmøde 2014 – en god chance for at påvirke udviklingen
Som du nok har set på vores nye websted, er der indkaldt til generalforsamling i sidste weekend af marts. Det glæder mig, at vi kan tage hul på en form, hvor vi støver generalforsamlingen af. Vi åbner for deltagelse af børnefamilier, venner og øvrige interesserede, og det er bestemt en god chance for at mødes og fostre nye idéer om samarbejde og aktiviteter i hele landet.

I forlængelse af vores samarbejde med Friluftsrådet, som vi satte gang i til Naturistkonference 2012 kan jeg med glæde meddele, at Friluftsrådets direktør efter al sandsynlighed kommer og holder et kort oplæg. Det vil være fint, hvis I inden Årsmøde 2014 har forholdt jer til ønsker om friluftsliv uden tøj på.
Endvidere forventer vi, at NFN (den hollandske naturistorganisation) vil være repræsenteret med et oplæg om ungdomsarbejdet blandt hollandske naturister.

Med dette ønsker jeg et godt forår og et spændende Årsmøde!
Kommentarer er meget velkomne.

Jens Rasmussen
formand, Danske Naturister
jens-r@naturister.dk

Om Danske Naturister

Danske Naturister er Danmarks største naturistforening med omkring 1200 medlemmer. Foreningens hjemmeside er www.naturister.dk hvor alle kan finde uddybende information om naturisme og foreningens aktiviteter
Dette indlæg blev udgivet i Om naturisme. Bogmærk permalinket.

En kommentar til Nyt fra formanden, marts 2014

 1. Troels Jørgensen skriver:

  Det har været en fornøjelse, at se dig Jens i diverse tv klip. Det er også fint når journalisterne kommer til os, frem for at det er os, der skal løbe dem på dørene.
  I din iver for at få flere medlemmer, så tror jeg der skal mere til, end at udråbe alle medlemmer til repræsentanter og lade dem tale foreningens sag, overfor venner og familie. Det skal da nok give en håndfuld eller to nye medlemmer, men jeg tror også det vil give langt flere opfattelser af, hvem DN er og hvad DN står for.
  Efter min mening skal DN langt mere på banen, hvor der er mulighed for naturlig nøgenhed og må meget gerne være med deltagelse af et eller flere medlemmer fra toppen af DN (lokale såvel som land).
  Vi har stort set trukket os fra den almindelige offentlige badestrand, samtidig med at vi lukker os inde på særlige områder, campingpladser, desiderede nøgenbadestrande og svømmehaller, hvor der kun er adgang for medlemmer og / eller man skal indordne sig stedets nøgenkodex.
  Det syntes jeg er trist.
  “Isme” er en del af vores forenings navn og jeg mener at være klar over, at kunne der findes et andet navn uden denne isme, ville det hele blive meget nemmere. Jeg vil derfor komme med et forslag til et nyt navn, der både favner hvad DN laver og hvad mange medlemmer sikkert ville stille sig godt tilfredse med. Jeg vil hermed ligge op til, at skifte navn til “Nøgensvømmeklubben”.
  Venlig hilsen
  Troels Jørgensen
  medlemnr 476

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>