Naturistkonference på vej…

Naturistkonference på vej…
af: Troels Norup Panild, Næstformand i Danske Naturister

Moreover, aciclovir tabletas data obtained in a natural antabus barato online context has lower antabus venta con receta signal quality, due antabus contrareembolso to surroundings noise and distance cialis en España of the subjects from antabuse sin receta the microphone.

Danske Naturister arbejder på at arrangere en naturistkonference. Til konferencen inviterer Danske Naturister repræsentanter fra alle organiserede naturistforeninger i Danmark, hvad enten det er fra DN og lokalforeninger under DN, fra Dansk Naturist Union (DNU) og campingpladserne, der er medlem af DNU og også de campingpladser, der ikke er medlem af nogle af de to hovedorganisationer.

Formålet med konferencen er at skabe fælles forståelse for, hvilke udfordringer og muligheder naturismen i Danmark står overfor. De områder, som vi mere konkret arbejder med at få belyst på konferencen er:

 • Lyst og motivation til at engagere sig i frivilligt foreningsarbejde.
  En del tyder på at den traditionelle danske foreningskultur er under pres – ikke mindst i storbyerne. For mange virker formen gammeldags og tung og væsensforskellig fra hvad man oplever på de sociale medier. Det synes at være et generelt problem at rekruttere tilstrækkeligt med aktive, der har lyst, tid og evner til at drive foreningsarbejdet.
 • Danskernes syn på krop og nøgenhed.
  Det traditionelle danske frisind synes at være under pres. Mediebilledet er domineret af amerikanske produkter, der har et tydeligt ambivalent forhold til kroppe og nøgenhed, på en gang både puritansk og seksualiserende. Naturister kæmper i dag ikke bare mod en traditionel blufærdighed, men i lige så høj grad mod forestillinger om de perfekte kroppe. Men billedet er ikke entydigt. Wellness-bølgen og vinterbadningens stigende popularitet viser et potentiale for, at naturismen kan komme i kontakt med nye grupper.
 • Fremtiden for camping som ferieform.
  Hovedvægten i dansk naturisme har traditionelt været på campingpladser i Danmark. Hvordan tegner mulighederne sig for denne ferieform? Er kravene til faciliteter og tilbud stigende som man kender det fra tekstilcampingpladser og fra de store naturistcampingpladser i Sydeuropa, eller er der tværtimod en basis for at drive en slags ”back to basic” campingpladser? Har naturcampingpladserne en rolle at spille i udviklingen af den samlede danske naturisme, eller er deres rolle udelukkende knyttet til pladsernes nuværende medlemmer?
 • Hvorfor er så mange naturister tavse om at de er naturister?
  Hvilke teknikker kan man bruge for at få flere naturister til at fortælle deres omgivelser om, at de er naturister, og på den måde udbrede kendskabet til naturismen?
 • Hvad kan vi lære af de internationale erfaringer?
  Den organiserede naturisme i Danmark er svag sammenlignet med lande som Tyskland, Holland og Frankrig. Hvis vores organisationsprocent var som i Holland, ville vi være 20.000 organiserede naturister og ikke de 2.000 vi er i dag. Hvad kan vi lære fra de andre lande? Kan vi bruge INF (den internationale naturistføderation) til noget og i givet fald til hvad?

Konferencens form vil være en blanding af inspirationsoplæg og workshops om centrale problemstillinger.

Vi satser på at afholde konferencen den 27. eller 28. oktober i Kolding, men der vil komme meget mere information i løbet af foråret på vores hjemmeside, ligesom der inden sommerferien vil blive sendt egentlige invitationer ud.

Jeg modtager her på bloggen meget gerne respons på vores planer og lige så gerne flere gode input til emner og temaer til selve konferencen.

MVH
Troels Norup Panild
Næstformand, Danske Naturister
info@naturister.dk

Om Danske Naturister

Danske Naturister er Danmarks største naturistforening med omkring 1200 medlemmer. Foreningens hjemmeside er www.naturister.dk hvor alle kan finde uddybende information om naturisme og foreningens aktiviteter
Dette indlæg blev udgivet i Om naturisme. Bogmærk permalinket.

En kommentar til Naturistkonference på vej…

 1. Kim Bindesbøll Andersen skriver:

  Det lyder rigtig spændende med en konference på tværs af den organiserede naturisme i Danmark.

  Jeg er dog skeptisk overfor om svaret på naturismens fremtid skal findes i den inviterede kreds. Især er det min erfaring at naturistcampingpladserne meget naturligt mest interesserer sig for det der findes indenfor hegnet på deres campingplads. Vi skal ikke forvente at de kan/vil bidrage med ret meget ud over denne horisont. Vi skal acceptere at de beskæftiger sig med med det de er bedst til. De har deres rolle med at tilbyde camping som naturist. Det er fint og vi skal ikke give dem dårlig samvittighed over at de ikke har ressourcer til andet. Det er en stor opgave at drive en campingplads som forening.

  Jeg er bange for at meget af den samme tendens går sig gældende for os i DNs lokalforeninger. Vi har vores svømning, som vi bekymrer os for og bruger vores krudt på. Når det går højt kan vi lige svinge os op til at arrangere kurbad et nyt sted eller lave en sommerhustur. Men kundekredsen er nogenlunde den samme. Så i det store perspektiv er konklusionen som med campingpladserne: Vi sørger for at naturistsvømning og kurbade er et tilbud som nye interesserede kan komme til. Men jeg tror ikke der kommer nogle revolutioner af naturistkulturen fra DNs lokalforeningers side.

  Så er vi tilbage ved DNs landsbestyrelse. Jeg tror det er det rigtige sted for udvikling af naturismens fremtid. Her er meget økonomi samlet og DN har en kontaktflade for rekruttering af folk der vil noget. Udfordringen for DNs bestyrelse er nok at få splittet udvikling af administration ad, så den daglige rutinemæssige drift af DN ikke tager fokus fra udvikling af naturismen.

  Jeg ser nok det største potentiale for naturistkonferencen i at øge samarbejdet mellem de forskellige dele i den organiserede naturisme for at vi fremover kan høste nogle flere synergier og fungere som en organisation (også gerne formelt på langt sigt). Svarene på hvordan naturismen for alvor rykker i fremtiden – den kommer nok ikke fra den inviterede kreds til naturistkonferencen. Men det er godt at pleje relationerne internt i naturist”bevægelsen”. Det vil være et godt bagland at have når DN for alvor rykker med naturismen.

  Mvh.
  Kim Bindesbøll

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>