Formanden om foreningens status her og nu

Danske Naturisters formand Jens Rasmussen giver her sit bud på, hvor vi som forening står lige nu -
pr. 1. oktober 2013.

Gode historier om aktive medlemmer
Aktivt medlem i DN Kbh,  Martin Duekilde opdagede, at han fra sin arbejdsplads ikke kunne tilgå naturister.dk, men gerne mange andre, herunder lgbt.dk, diverse spejderforbund osv. Martin kontaktede derfor sin lokale it-ansvarlige samt (på min opfordring) Uffe Lund fra bestyrelsen, som hjalp med kontakt til et par af de virksomheder, som beskæftiger sig med et filtrere internetindhold, bl.a. til brug for private arbejdspladser. Det lykkedes at få ændret kategoriseringen – morsomt nok til noget med undertøj og badetøj… Men nu er der i hvert fald en lavere sandsynlighed for, at vores sider bliver blokeret pga. seksuelt/pornografisk indhold. Andre medlemmer har taget initiativer i retning af pressemeddelelser, tryk af klistermærker, deltagelse på messe osv. – mere om dette følger herunder. 

Kommunikation og synliggørelse
Der er enighed om at bruge midler til at udbrede kendskabet til Danske Naturister. Et tiltag fra frivillige om pressemeddelelser er ved at blive udmøntet i samarbejde med bestyrelsen. Både strategi og konkret udformning arbejdes der på.
Nyhedsbrevet ‘Naturisten’ kører ufortrødent videre, og foreningen benytter fortsat NudeBook som platform til at byde nysgerrige indenfor. Vi åbner nu også for at man kan annoncere billigt i Nyhedsbrevet.
FacebookVimeo og Twitter er kendte platforme, som benyttes, men også her kunne yderligere hjælp fra aktive sikkert fremme synliggørelsen.

Årsskrift

Vi har i Danske Naturisters bestyrelse været ganske tilfredse med Årsskrift 2013, som er blevet godt modtaget blandt læserne. Der er bestemt inspiration til et lignende tiltag fremover. Vi har i evalueringsprocessen også set på distributionen, og her er erfaringen, at der ikke blev aftaget de mængder, som der var lagt op til. I visse tilfælde var der slet ingen reaktion. Vi vælger at glæde os over, at der stadig er et oplag, som kan benyttes til resten af årets aktiviteter, samt evt. til en kommende messe, se herunder.

Nyhedsredaktør Kim Øverup har for bestyrelsen fremlagt et detaljeret og realistisk budget for Årsskrift 2014. Vi ville meget gerne lave et sådant årsskrift. Men når vi har erfaringerne for distribution i tankerne, må vi erkende, at kontaktprisen ganske enkelt er for høj: Hvis prisen for hvert uddelte/læste eksemplar ligger på 20-30 kroner, er det for dyrt at få informationen ud på denne måde. Så forudsætningen for at gå videre med planen var en væsentlig øget distribution. Og det lå desværre ikke i kortene.
Derfor har bestyrelsen besluttet at undlade et Årsskrift 2014.
Imidlertid vil vi gerne bruge midler i samme størrelsesorden på at få nye kontakter og medlemmer. Derfor har vi – på et aktivt medlems foranledning – iværksat en plan om at deltage på en rejsemesse i februar 2014. Til brug for dette vil vi sandsynligvis få trykt materiale, som både kan bruges målrettet til denne begivenhed og mere generelt i de følgende måneder og år. Eksempelvis har vi en strandfolder, som stadig er aktuel, og den kunne suppleres med yderligere relevant materiale. Læs videre i næste afsnit om planerne for rejsemessen.
Danske Naturister og camping
DN-Tysmosen har iværksat et samarbejde med NFJ Kysing, NFS Solbakken samt engagerede enkeltmedlemmer for at deltage i Ferie for Alle, som er Skandinaviens største feriemesse. Den afholdes i Herning den 21.-23. februar 2014.
Campingrådet bør naturligvis orienteres og medinddrages i forbindelse med vores deltagelse.
Fra konferencen sidste år her jeg noteret mig følgende punkter, som det stadig er muligt at arbejde videre med:
  • Dannelse af netværk mellem DN-campingpladser
  • Møde mellem alle danske naturistcampingpladser (en campingplads kan stå som indbyder)
  • Naturistafsnit på konventionelle campingpladser (Campingrådet er positivt stemt)
  • Mulighed for at pladserne bliver certificeret i forhold til INF. Danske Naturister kunne skrive rundt til campingpladserne og foreslå, at de blev det.
Visse af disse punkter er der allerede gang i, og det er naturligvis oplagt at udvide samarbejdet endnu mere, ikke mindst i forbindelse med arrangementet af en stand på ovennævnte messe.

INF og internationale kontakter
Baggrund

I 2012 kunne vi i nyhedsbrevet stolt fortælle om vores nyvundne internationale anerkendelse, i form af det ekstraordinære medlemskab af INF. Medlemsskab af INF var utvivlsomt vores væsentligste bedrift i 2012 og resultatet af grundigt forarbejde fra vores side, og det var i høj grad baseret på et ønske om at komme ud over landets grænser. Både på grund af mange danskeres ønske om at rejse til udlandet, hvor sommeren ofte varer meget længere. Og i høj grad også ud fra den antagelse, at vi nok gør mange ting godt, men at andre også har fundet på gode måder at udvikle tilbud til naturister.

Danske Naturister deltog i INFs Verdenskongres i Koversada i efteråret 2012. Og vi har allerede gennem de senere år styrket relationerne mellem såvel foreninger som enkeltpersoner i en række lande. Så ønsker du kontakt til til svenske, norske, britiske, canadiske og hollandske, tyske, italienske eller brasilianske naturister, så sig endelig til. En måde at synliggøre vores eksistens er den rent økonomiske vinkel: hvis turistbureauer, rejsecentre, pladser, resorts osv. fornemmer, at naturisterne er en købedygtig og seriøs gruppe, vil vejen være banet for yderligere anerkendelse og accept.

Seneste nyt 
Her i september (19.-22.) var vi med til fejringen af INFs 60 års jubilæum. Der var ikke tale om nogen kongres, og dermed var der ikke officielle møder, som involverede Danske Naturister. Men vi havde været på den officielle dagsorden i INF-bestyrelsen, og i endnu højere grad anledning til uformelle diskussioner. Vores mål var at vise flaget og fremstå som den organisation, som tegner de danske naturister, er åbne, svarer på henvendelser, dukker op… Samtidigt har vi gjort opmærksom på (i et brev til INF i november 2012), at DNU ikke varetager deres rolle som ordinært medlem af INF på en betryggende måde. Der foregår fortsat diskrimination af DNs medlemmer hos DNU, bl.a. på Lyngbo, Vedsølejren og NF Nordjylland, hvilket klart er i strid med INFs ånd og intentioner. INF har flere gange forsøgt at komme i dialog med DNU, men uden held. Det siger sig selv, at dette er en kraftig begrundelse for INF’s støtte til os.

INF ser med meget positive øjne på Danske Naturisters arbejde for naturismen i Danmark, og har strakt sig langt for at hjælpe os:

- DN er ekstraordinært medlem af INF fordi situationen i Danmark er usædvanlig. Det er i sig selv en kraftig anerkendelse af DN.
- DN kan sælge INF-medlemsskaber. Igen en stærk anerkendelse af vores arbejde i overensstemmelse med INF’s ånd og intentioner.
- INF deltog med en vicepræsident i vores konference i Nyborg. Dette for at understrege INF’s støtte til DN.
- DN’s medlemmer har fuldt gyldigt INF-kort, hvilket betyder, at vi kan besøge alle de samme steder som alle andre INF-medlemmer. Bortset fra 3 pladser i Jylland, som stiller sig på bagbenene…
- INF er meget åben for forslag, der kan fremme normaliseringen af den danske situation yderligere.

Vores deltagelse i INF-jubilæet i september gav os således en klar og utvetydig bekræftelse af INFs støtte til Danske Naturister. Og vi fik mange anerkendende ord med fra de store føderationer i både Europa og andre verdensdele.

Aktiviteter i det fri
Friluftsrådet har været med i DN-Tysmosen, hvor vi indviede shelter den 24. august i år.
Der arbejdes stadig på nøgenvandrestier tæt på storbyerne. Husk, at det er en mulighed at engagere sig lokalt i en af de 23 lokale kredse. Den 8. september blev Naturens Dag bl.a. markeret med nøgenvandretur i Tisvildeleje.
Ærø-tur i pinsen 2014 er under planlægning, og DN-Tysmosen har været på tur dertil for at planlægge turen. Jeg var der selv med min familie i maj i år, hvorefter der er kommet en skiltet nøgenbadestrand, så den vil der naturligvis blive lejlighed til at besøge til næste forsommer. Men mon ikke stranden ved Søby også reelt bliver til nøgenbadestrand ved den lejlighed?
++
Danske Naturister er Danmarks største naturistforening med omkring 1200 medlemmer. Foreningens hjemmeside er www.naturister.dk hvor alle kan finde uddybende information om naturisme og foreningens aktiviteter
++

Om Danske Naturister

Danske Naturister er Danmarks største naturistforening med omkring 1200 medlemmer. Foreningens hjemmeside er www.naturister.dk hvor alle kan finde uddybende information om naturisme og foreningens aktiviteter
Dette indlæg blev udgivet i Om naturisme. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>