Danske Naturister nu også medlem af INF-FNI

Formand Jens Rasmussen blogger her om perspektiverne
i den nyvundne internationale anerkendelse:

Danske Naturister er blevet ekstraordinært medlem af INF – den Internationale Naturist Føderation. Dette betyder, at vores eksistens og berettigelse nu også er anerkendt i udlandet.
Vi ser frem til at leve op til dette ved fortsat at styrke internationale relationer og udvikle naturismen såvel i Danmark som udenfor landets grænser.

Visionen om at udbrede den danske naturisme har for mig længe gået hånd i hånd med et ønske om at skue ud over landets grænser. Vi har i det meste af foreningens levetid været opmærksomme på danske naturisters rejselyst, så feriemål i udlandet har naturligvis været i kikkerten for den enkelte.

Imidlertid er direkte samarbejde med organisationer i udlandet en oplagt måde at komme videre på: lære af hinanden, udveksle erfaringer, styrke relationer mellem såvel foreninger som enkeltpersoner…

INF har hele tiden haft vedtægter, som begrænser hvert land til en enkelt forening som repræsentant. I Danmark har dette været Dansk Naturist Union (DNU), som dermed har haft monopol på det velkendte INF-mærke, som visse landes campingpladser og feriecentre kræver forevist. DN har nu også mulighed for at udstede INF-kort, og medlemmer vil konstatere, at det allerede nu er muligt at få tilsendt det fysiske mærke som en etiket på et papkort. Dette er dog blot en overgangsløsning, idet vi ønsker en løsning, der er integreret med vores nydelige plastkort, som netop for nylig er blevet redesignet for at se mere attraktivt ud og øge troværdigheden i udlandet. Derfor vil kort udstedt allerede senere i år -gældende ind i 2013 -blive forsynet med INF-logoet i tillæg til vort eget logo. Det er naturligvis vores håb og forventning, at medlemmerne tager godt imod denne forbedring. At det IKKE koster ekstra, vil de fleste vel også hilse velkomment.

For god ordens skyld vil jeg godt understrege, at vi stadig er åbne for samarbejde med DNU. Vores dør står åben!

At kunne udstede et INF-mærke er dog slet ikke det, vi ser det største perspektiv i. Internationale kontakter samt bred anerkendelse i hjemlandet er også en klar forventning. Således vil INF være repræsenteret på naturistkonferencen i oktober og forhåbentlig inspirere jer, kære medlemmer, til nye tanker og ønsker om fremtidens muligheder for naturisme. DNU-medlemmer er naturligvis velkomne på konferencen, som netop handler om at samle og styrke naturismen.

Det er helt sikkert, at udlandsbesøg har banet vej for denne positive kontakt med INF. Besøget hos British Naturism (Storbritannien) i 2010 førte til en inspirerende gæsteoptræden på vores generalforsamling, og besøget i 2011 hos NFN (Hollands naturistorganisation) gav endnu en betydelig inspiration, som ledte til den modige udmelding om at blive “20 i 20” – tyve tusind medlemmer af DN i år 2020.

Naturligvis er dette ikke en tør fremskrivning fra bogholderi /medlemsadministration, men en udmelding, der skal fremkalde visioner og fjerne mentale barrierer. Mit mål er, at alle medlemmer tænker i spændende muligheder og ønsker, og ikke i begrænsninger dikteret at den nuværende situation. Således ser jeg det ikke som et luftkastel, men blot en styrkelse af eksempelvis punkt E i visionsplanen fra 2010, som taler om at fremme den mellemfolkelige kontakt mellem naturister, herunder at Danmark bliver kendt som et godt turistmål for naturister. Vi er godt på vej, og der er skabt kontakter til svenske, norske, britiske, canadiske og hollandske naturister – og sikkert flere endnu. Disse bånd skal styrkes. Vi vil klart opfordre til, at medlemmerne kontakter turistbureauer, rejsecentre osv. i udlandet. På denne måde bliver det tydeligt, at naturisterne er en købedygtig og seriøs gruppe.

Vi skal være åbne. Vi skal fortælle omverdenen, at vi er naturister for at udrydde fordomme om hvad naturisme er. Derfor: fortæl dine omgivelser, at du er naturist og ikke mindst hvad det betyder.

Kun derved kan vi komme fordommene til livs. Ved selv at møde omverdenen med et åbent sind, kan vi komme videre, også udover Danmarks grænser.

Med venlig hilsen
Jens Rasmussen
Formand for Danske Naturister

 

Om Danske Naturister

Danske Naturister er Danmarks største naturistforening med omkring 1200 medlemmer. Foreningens hjemmeside er www.naturister.dk hvor alle kan finde uddybende information om naturisme og foreningens aktiviteter
Dette indlæg blev udgivet i Om naturisme. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>