Dagbog fra INF Årsmøde 2013 og 60 års jubilæum i Montalivet

Danske Naturister  er repræsenteret ved årets INF-møde der samtidig markerer den internationale sammenslutnings 60 års jubilæum. Til stede på foreningens vegne er landsbestyrelsens internationale koordinator, Thomas Frisendal og formand Jens Rasmussen. Det hele finder sted i Montalivet, en stor og klassisk naturistplads tæt på Bordeaux i Sydfrankrig. Vi opdaterer dette indlæg løbende med dagbogsblade og stikord fra torsdag 19. til søndag d. 22. september. Følg med her!

Torsdag 19/9
Morgen:
Afgang, tidligt med metroen kl. 5, ankomst til CPH, var tjekket ind i forvejen, kun håndbagage, obligatorisk ventetid og overraskelser i sikkerhedstjekket (uanset hvor godt man har forberedt sig), kaffe, mere ventetid ved gate. Kort sagt, alt gik efter planen. Kaffe og mini-croissant undervejs. Mellemlanding i Paris CDG, mere kaffe og brød, let forsinkelse, videre mod Bordeaux, juice, kaffe, småkage.

Vores indkvartering

Middag:
Hentet af Louis i lufthavnen, fem kvarters kørsel, Thomas let konverserende på fransk, Jens på bagsædet i stilhed.
Ankomst CHM Monta, Domaine Naturiste, fin indtjekning i receptionen, hvor vi tilfældigvis mødte Stephane Deschenes fra Canada (ham SKAL du kende, ellers se at komme ind på http://www.naturistliving.bareoaks.ca).
Blev kørt helt hen til hytten af Louis – pladsen er stor! Sagde pænt tak for kørsel og beså den fine hytte. Efter hurtig sengeredning en lang tur rundt på pladsen, først for at få noget frokost (alt var lukket, så mulighedEN var en pølsetallerken), derefter hen ad stranden, i vandet, videre, vende om, et pænt stykke i den anden retning. Det så ud til, at der var mange nedgange fra pladsen til stranden, men det lod ikke til at være tilfældet. Klitterne mindede en smule om Læsø. Efter strandturen var klokken blevet 17, og vi kunne købe lidt ind til morgenmad osv.

Aften:
Hen til det centrale torv på pladsen, hvor vi også fik en let frokost. Nu stod den på aftensmad efter strabadser med at få internet i hytten (hvor er det dog meget nemmere, når det blot er med i prisen!) – og vi valgte den samme restaurant/café som til frokost; ikke noget vildt svært valg, da langt det meste er lukket for sæsonen. Bøf og rødvin gjorde hvad det skulle for at stille sulten og stimulere en god snak om international strategi, udbredelse af værdier til vinterbadere og meget mere. Servitricen gjorde, ligesom til frokost, et godt forsøg på at tale engelsk, og vi forlod middagen mætte og med ønsket om at prøve stedets sauna/badehus. Men det var lukket, så vi måtte gå den lange vej tilbage. Der er ingen tvivl om, at vi kommer til at sove godt, efter de mange kilometer, vi har vandret, i lufthavne, på stranden og på pladsen.

Fredag 20/9:
Dagen kan beskrives med ét ord: udflugt.

Hele gruppen mødtes ved bussen halv otte. Lidt over otte kørte vi, mod Bordeaux. Vi var først tilbage lidt over syv om aftenen. Undervejs var vi i den lille by St. Emilion, hvor vi så ruinen af en kirke, som var udhugget i sten. Stedets specialitet var makroner, som smagte lækkert, men de var ikke billige.

Efter by-besøget kørte vi en kort tur ud til Château Haut Sarpe, hvor de bød på rundvisning og frokost med vin.

Derefter en længere køretur til Château Desmirail, hvor et længere foredrag, fulgt af rundvisning også endte med, at vi fik lov at smage på varerne. Denne gang både rosé og rød.

Endelig hjemme: Dagens udbytte var en masse gode samtaler, hvoraf vi ikke kan gå i detaljer med indholdet – og naturligvis den personlige kontakt.

Efter en tur hjem omkring hytten – igen to gange 10-15 minutters vandretur – fik vi aftensmad på det andet af pladsens to åbne spisesteder. Et nøk bedre, og vi sad sammen med en række INF-folk.

Trætte hilsner fra Thomas og Jens

Lørdag 21/9:
Dagen begyndte som altid med morgenmad, i dag efterfulgt af en tur på stranden. Der var en pæn tur at gå – vores hytte var i det sydligste hjørne, længst fra stranden – men det lykkedes at finde såvel strand som vandkant (yderligere en pæn stækning pga. ebbe).

Tiden går hurtigt, så før frokost var der blot tid til at skrive på gårsdagens dagbog og komme videre mod pladsens centrum, hvor der kl. 14 skulle begynde en ceremoni ved INF-monumentet, som ligger lige ved petanquebanerne. Pladsen var i den grad ved at lukke ned, så frokostudvalget var begrænset og ikke spændende. Vi fulgtes med folk fra INF derhen og fik snakket uformelt undervejs. Vi var jo ikke officielt med på nogen møder, men vi blev bestemt bemærket, og vores påvirkning bestod i såkaldt lobby-arbejde. En disciplin, som kræver en del tålmodighed – ofte mere end jeres formand kan mønstre…
Ceremonien gik endelig i gang, og samlet gik der næsten to timer, hvor man fik hørt de samme taler på tre sprog!
Et hyggeligt indslag var den 102-årige Madame Lecocq, som sad i sin kørestol med sin spinkle krop, men i sprudlende humør!
Billeder herfra følger fra mere officiel side – telefonen var glemt i hytten, men der blev fotograferet i stor stil, og dette var netop anledningen til at lege ‘linselus’ – så man vil kunne se Jens lænet op ad monumentet, omgivet af folk fra de andre lande.

Eftermiddagen i øvrigt gik med lidt afslapning og uformel snak, samt igen en tur i hytten for at klæde om til det fine tøj. Strandbaren/restauranten havde åbnet ekstraordinært, blot ikke kun for INF-festen, men også for en del folk, som trods alt stadig var på pladsen: Trods indtrykket af en tom plads, som kan rumme femten tusinde, var der folk nok til at fylde en restaurant. Så efter velkomstdrinks stod den på forudbestilt mad, som det lykkedes at servere trods trange pladsforhold. Vi kunne se, at der var lagt an til underholdning, så vi frygtede lidt for, om der var mulighed for officielt at overbringe den medbragte gave. Men heldigvis var der tid efter maden, hvor formand, næstformand m.v. gik på scenen. Det lykkedes Danmark at være den første gavegiver, så Sieglinde Ivo (INFs præsident) modtog det medbragte Krøyer-maleri i ramme af badende børn på Skagen strand, med et par velvalgte ord.
Flere gaver blev overbragt, og dernæst var der underholdning “a la drag” med fortolkninger af diverse kendte popsange fra Queen m.fl.

Søndag 22/9 – Hjemtur:
Søndag morgen gik det hjemad, vi var 6 der skulle dele en stor taxi / minibus til lufthavnen, og spidserne fra bestyrelsen kom og sagde pænt farvel og på gensyn.

Vi fik set en dejlig plads, og det var næsten smerteligt, at vejret var på vej til at blive varmt og lækkert i den kommende uge.

SLUT

Om Danske Naturister

Danske Naturister er Danmarks største naturistforening med omkring 1200 medlemmer. Foreningens hjemmeside er www.naturister.dk hvor alle kan finde uddybende information om naturisme og foreningens aktiviteter
Dette indlæg blev udgivet i Om naturisme. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>